Розроблено порядок інформування виконавців про відкриття та закриття рахунків користувачів-боржників

Частиною 8 статті 64 Закону України "Про платіжні послуги" передбачено, що у разі відкриття або закриття рахунку користувача надавач платіжних послуг (банки, платіжні установи, філії іноземних платіжних установ, установи електронних грошей, операторів поштового зв’язку) зобов’язаний перевірити наявність інформації про внесення такої особи до Єдиного реєстру боржників.

https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

❗️ Надавач платіжних послуг у разі відкриття або закриття рахунку особі, внесеній до Єдиного реєстру боржників, зобов’язаний у день відкриття або закриття рахунку повідомити про це зазначений у Єдиному реєстрі боржників орган державної виконавчої служби або приватного виконавця.

На виконання вимог вищезазначеного закону Національний банк затвердив Положення про порядок повідомлення надавачами платіжних послуг з обслуговування рахунків інформації про відкриття/закриття рахунків користувачів, унесених до Єдиного реєстру боржників, органам державної виконавчої служби або приватним виконавцям.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0116500-22#Text

Обмін даними між надавачем платіжних послуг та виконавцем щодо перевірки інформації про користувачів у Єдиному реєстрі боржників та інформування виконавців про відкриття/закриття рахунків здійснюється за допомогою електронного сервісу інформаційної взаємодії.

Інформація, що надається в повідомленнях відповідно до цього Положення, становить банківську таємницю, таємницю надавача платіжних послуг.

☝️ Положення набирає чинності з 01.08.2022 року.

? З повагою, адвокат Гагарський Артем Павлович!

Р.S. Запрошую до мого телеграм-каналу https://t.me/lawyer_gagarsky ?