Протокол про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), на що необхідно звертати увагу!

На що треба звертати увагу, якщо стосовно вас хочуть скласти протокол про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❗ Необхідно звертати увагу на недоліки протоколу про адміністративне правопорушення.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Протокол містить суттєві недоліки, якщо у ньому не правильно зазначена (не розкрита) або взагалі відсутня суть адміністративного правопорушення, а саме:
⠀⠀⠀⠀
✅ не зазначено, які саме статті законодавства порушила особа, адже ст. 44-3 КУпАП є бланкетною (відсилочною), тому серед ознак, які мають бути відображені при викладенні суті правопорушення, обов`язковим є наведення конкретного закону (підзаконного акта), яким встановлюються відповідні правила та яких така особа, яка притягається до адміністративної відповідальності не дотрималася;
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅ не розкрита фабула адміністративного правопорушення (не відображено, які саме дії вчинила або не вчинила особа).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❗ Чи долучені до протоколу докази у справі про адміністративне правопорушення, тобто будь-які фактичні дані, на основі яких можна встановити наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність особи (пояснення свідків, потерпілих, показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису та ін.).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☝️ Пам'ятайте, що визнати вас винним та накласти адміністративне стягнення за ст. 44-3 КУпАП може лише суд.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Співробітники поліції, органів охорони здоров’я/державної санітарно-епідеміологічної служби лише здійснюють оформлення матеріалу про адмін. правопорушення (протоколу, доказів) та направляють його до суду, який і буде здійснювати розгляд справи.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
У випадку неналежного складання протоколу та/або відсутності доказів, справа може бути закрита за відсутності події і складу адміністративного правопорушення.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⚠️Під час складання стосовно вас протоколу, ви маєте право користуватись юридичною допомогою адвоката. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Не вжиття поліцейським жодних дій щодо надання вам можливості реалізувати своє право на отримання правової допомоги - може стати підставою для закриття провадження по справі у суді.